Wednesday 20 May 2009

Computerspil og ensomhed

Børn og unge bliver ensomme og asociale af at spille computerspil. De skulle hellere komme ud og være sammen med vennerne.

Skriv din mening. Husk at begrunde den.

22 comments:

  1. Altså er det jo rigtig at børn og unge hellere skulle være sammen med deres venner men når de spiller online spil får de jo også venner.
    De spil som ikke er online mister børn og unge faktisk interessen for fordi det er kedeligt når det kun er dem selv. Det gir jo det ekstra twist at kunne spille mod og med andre venner.

    Maria

    ReplyDelete
  2. Jeg syntes godt man kan spille mere og mere computer nu mere man er ude fordi man for energi udefra. Det får jeg i hvert fald. Man kan også bare invitere venner med hjem eller gå om til dem og spille sammen. Lanet af Jesper 6.a

    ReplyDelete
  3. Altså er det jo rigtig at børn og unge hellere skulle være sammen med deres venner men når de spiller online spil får de jo også venner.
    De spil som ikke er online mister børn og unge faktisk interessen for fordi det er kedeligt når det kun er dem selv. Det gir jo det ekstra twist at kunne spille mod og med andre venner.

    Maria

    ReplyDelete
  4. Der er mange der bliver Afhængie af at spille computerspil, ligesom at en far vil bruge sin nye motor sav. man vil bare så gerne bare sidde ved sin computer eller vis man har fået noget nyt legetøj som lille, så vil man bare så gerne bare sidde og lege med det hele dagen. Det mener jeg man kan sammenligne. Michael

    ReplyDelete
  5. Jeg syntes ikke at man bliver ensom og asociale af at spille computerspil, hvis det er online. Fordi at online måder man nye menensker og får nye venner, det kan også være at nogle af ens venner fra skolen også har en bruger derinde. Men hvis det så ikke er online og man bare sidder og spiller et spil ligesom BUbble struggle. For så mister man jo nok sine venner hvis man vælger et spil frem for dem.

    Celine

    ReplyDelete
  6. Jeg tror man begynder at spille comuterspil når man er ensom. Så bliver figurerne i computerspillet til ens venner. Så får man lyst til at spille hver eneste dag, og glemmer at man også har venner og familie i virkeligheden^^

    Theresa~

    ReplyDelete
  7. ja...altså når man spiller computerspil kan man godt blive ensom og ingen venner ha...men i nogle spil der møder man nye venner over nettet på en måde...så på den måde kan man oss få nye venner vd at spille computerspil...men man ka oss blive ensom af at spille det. Man ka godt blive afhængig af spillet...men man ka oss blive afhængi af andet...fx. facebook...der ka man oss blive afhængig efter at fx: spille pet bowling og meget andet...så ja Facebook ka oss skabe afhængihed ligesom meget andet.

    ReplyDelete
  8. man bliver ensom af at spille fordi der ikke er nogen at skrive med på nogen spil. men nogen spil kan man spille med rigtig mensker på nettet så føler man sig ikke ensom

    hilsen Ruben og Frederik

    ReplyDelete
  9. Man kan sige at man ikke møder folk og på den måde bliver man mere asocial. Men på den ande side kam man sige at man møder folk over netter så man bliver mere social. Det kommer også meget an på hvad man spiller. På facebook ser man både billeder og andet om personen hvilket øger det lidt ( altså det med man bliver mere social). Hvis det er et spil hvor man KUN der tekst er det ikke så godt syntes jeg. Spil som Counter Strike og WoW ser man en animeret figur som en anden person styrer.

    Christian

    ReplyDelete
  10. For : Hvis man nu spiller sådan "1 player spil" bliver man nok meget/lidt asocial af det, eller måske helt afhængig. Når man først bliver færdig har man næsten ikke noget at lave..

    Imod : Man bliver ikke ensom eller acocial hvis man spiller fx counter strike, WoW osv. For der er altid nogle at snakke med..
    Jacob J & Mads O

    ReplyDelete
  11. Jeg syntes ikke man bliver ensom og asociale af det men de mister nok hurtigt nogle af deres andre venner fordi at nogle måske godt kan blive lidt afhængig af at spille så de dropper deres venner for det men det er ikke alle.
    De fleste kan nok godt styre det. Der er jo også nogle der finder andre venner på nettet men man ved jo aldrig hvem der sidder bag skærmen så det er jo bedst at holde på sine rigtige venner og det tror jeg også de fleste gør.

    Nadja

    ReplyDelete
  12. Sofie L.

    man kan godt blive afhængie af computerspil, og nogle kan også blive ensomme af det. F.eks at man har fået taget et computer spil fra en og vil ikke spille før man for det igen, og derfor vil være sammen med vennerne, men de gider ikke være sammen med en fordi de sidder på sin computer med det andet spil.

    ReplyDelete
  13. Børn og unge der bliver for optaget af et computerspil kan miste deres venner, fordi deres venner ikke syntes at de er nok sammen med dem. Vi syntes at personens venner skal sige til personen at de spiller for meget og at de hellere skulle komme ud og være sammen med dem,
    Men det skal heller ikke gøres til vennernes ansvar da personen selv er ansvarlig for sine handlinger.

    Mike og Sofie

    ReplyDelete
  14. Sofie e.

    nogle børn er meget afhængige af computerspil. f.eks at man går hjem og spiller det efter skole. og at man spiller computer i frikvarterene. i stedet for at være sammen med vennerne. men vennerne gider jo ikke at være venner med den person mere fordi at personen vælger computer frem for vennerne.
    men det er kun nogle der bliver afhængigeog ensomme

    ReplyDelete
  15. For: ja nogen børn men det er fordi de kan styre det selv så de bliver ensomme.



    Imod: det er ikke alle der bliver ensomme værtig fald ik hvis de kan styre det selv og det kan de fleste men ikke alle.

    Nana.

    ReplyDelete
  16. Computer spil bliver man ensom af hvis man spiller lang tid og ikke er ude eller til sport,hvis du ikke spiller så meget computer og går til sport,er sammen med venner, så tror jeg ikke at man bliver ensom. Hvis man spiller spil der ikke er online og man ikke kan skrive med andre så bliver man nok hurtigt træt...


    Jacob.B

    ReplyDelete
  17. i mit tilfælde blir man ikk ensom eller noget af computer det er noget man selv vælger så jeg forstår ikk hvorfor der er så meget påstyr om det hilsen mads å

    ReplyDelete
  18. Simon Pedersen

    For:
    Jeg vil tro at (nogen) ville efter line eller prøve på det de spiller på pc/ps.
    Jeg tror man kan vis man spiller voldelige spil. Kun vis man er blevet afhængt af spillet.
    Jeg tror man kan blive voldelige vis man fx. Spiller counter skrike/Skyde spil. Men ikke vis man fx. Spiller golf.

    Imod:
    Men jeg tror heller ikke man bliver mere voldelig af at spille.
    Jeg tror heller ikke at der er så mange der orker at spille så meget computer eller andet man kan spille på.
    JEG tror heller ikke at piger bliver voldelige af at spille voldelige spil. Der er nok ikke så mange piger der spiller sådan nogle spil.
    Jeg tror heller ikke man kan blive mere voldelige vis man bare spiller noget der passer til en.

    ReplyDelete
  19. Der er ingen som kan lide at spille et spil alene i længere tid. Spil hvor der ikke er modstand nok bliver kedelige hurtigt.
    Derfor spiller de fleste spil med andre mennesker hvor sværhedsgraden stiger, imens man spiller, fordi modstanderen bliver bedre. spillet bliver mere spændende +man lærer modstanderen at kende. Hvis man altså vil. Synes ikke der er noget asocialt i spil. :)

    ReplyDelete
  20. Jeg vil ikke sige man bliver asocial af at spille, men man kan godt blive afhængig af det. fx. var der en der spillede 20.000 timer på 5 år. Så er man afhængig, og han havde nok heller ikke nogle venner. Men jeg vil stadig sige man ikke bliver afhængig af fx. Wow fordi der er en masse du kan snakke med, og du spiller måske også med dine venner...
    link til ham der var afhængig:
    http://avisen.dk/unge-er-afhaengige-af-computerspil_72948.aspx

    ReplyDelete
  21. Jo man bliver ensom af at sidde og spille. Børn bliver afhængig af og spille, også gider de ikke ud med deres venner, og afviser når de kommer og spørg, og til sidst er der ingen der gider være sammen med personen fordi han bare sidder og spiller og er kedelig! så jeg vil mene at børn tager skade af alt det computer og Playstation!
    -Maiken 16.

    ReplyDelete
  22. Computerspil er langt fra ensomt. Jeg var faktisk ensom før jeg begyndte at spille computerspil. Og nu har jeg fået mange venner pga. at de kunne lære mig at spille computerspillet League of Legends og derefter var det noget vi var sammen om. VI har vores egen gruppe inde i spillet. Det er rigtigt at man kan blive ensom, men det er kun få tilfælde, hvor det eneste man laver er at spille single player spil. Jeg vil mene at computerspil er en måde man kan blive social på, ligesom fodbold mm er.

    ReplyDelete